top of page

Boli me

cijelo tijelo

Probaj vježbe za istezanje leđa, trupa, vrata, ramena, nogu i ruku.

Bole me

leđa

Probaj vježbe za ukočena leđa, bol u mišićima, uklještene živce i križobolju.

Bole me

ramena i vrat

Probaj vježbe za bolove u vratu, ukočestonst, bolna ramena i ozljede u ramenima

Odradi cijeli

trening istezanja

Odaberi dio tijela koji te boli

Osjećaš bol u donjem dijelu leđa? Ovo su tri najbolje vježbe za manje bolova!

Bol u donjem dijelu leđa može biti izazovna i ograničavajuća, posebno kada utječe na našu sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Ako ste suočeni s ovim problemom, nemojte očajavati. U ovom blogu, istražit ćemo tri najučinkovitije vježbe koje mogu pomoći u olakšanju boli u donjem dijelu leđa i poboljšanju opće pokretljivosti.Istezanje donjeg dijela leđa Cat Cow vežba


1. Istezanje mačke-bika (Cat-Cow Stretch):


Istezanje mačke-bika je dinamička vježba koja cilja na mobilnost kralježnice. Sjednite na sve četiri, s rukama postavljenim ispod ramena i koljenima ispod kukova. Izvijte leđa prema gore prema stropu (mačka), zadržite trenutak, a zatim spustite trbuh prema podu dok podižete glavu prema naprijed (bik). Ponavljajte ovo istezanje ritmički, usklađujući pokrete s disanjem.

2. Most (Bridge):


Most je sjajna vježba za jačanje mišića donjeg dijela leđa i stražnjice. Lezite na leđa s savijenim koljenima i stopalima na podu. Ruke položite uz tijelo, dlanovi okrenuti prema dolje. Polako podignite zdjelicu prema gore prema stropu, čvrsto stišćući stražnjicu. Držite se u tom položaju nekoliko sekundi prije nego polako spustite zdjelicu natrag na pod. Ponovite ovu vježbu nekoliko puta.

3. Dječja poza (Child Pose):


Sjednite na pete na podu, spustite gornji dio tijela prema naprijed s rukama ispruženima ispred. Raširite koljena ili ih držite zajedno. Opustite se, dišite duboko. Osjetit ćete istezanje leđa, kukova i bedra. Prilagodite vježbu prema udobnosti i izbjegavajte prisiljavanje.


Bol u donjem dijelu leđa


Ove vježbe su odličan početak za ublažavanje boli u donjem dijelu leđa, ali važno je prilagoditi ih vlastitim sposobnostima i uvjetima. Trening je potrebno nadopuniti drugim vježbama za donji dio leđa i odrađivati ih redovito. Ako bol ne prestaje ili se pogoršava, preporučuje se konzultacija s fizioterapeutom ili stručnjakom za rehabilitaciju. Fizikalna terapija može pružiti personalizirane vježbe i tehniku kako bi se bolje nosili s bolovima u leđima.


Uz redovito izvođenje ovih vježbi, možete poboljšati snagu i fleksibilnost donjeg dijela leđa, smanjiti bol, te ponovno osjetiti radost slobodnog kretanja. Važno je slušati svoje tijelo, i postupno povećavati intenzitet vježbanja kako biste postigli najbolje rezultate.

bottom of page